top of page

Често чуваме непоискани съвети като:

Актуализирано: 25.01.2023 г.

Малко Светивалентинско, ама не съвсем...


- Грижи се за здравето си, спортувай!

- Храни се здравословно, не преяждай!

- Грижи се за кожата си, сега има толкова възможности!

- Пий много вода, виж колко кани и филтри има!

- Поддържай вътрешният си мир, медитирай!

- Отвори широко очите си и ще видиш красотата, която те заобикаля! Виж небето, слънцето и звездите колко са прекрасни!

- Избери си професия, която да обичаш и вършиш с удоволствие!

- Намери си хоби и му се наслаждавай!

И са прави, да, това е пътя към щастието.


Но когато ти си майка, която не помни от кога не е спала поне 5-6 часа непрекъснат сън, или кога си направила маска на лицето си или пък си била в тоалетната сама (представяте ли си САМА?!?), то какво е щастието за теб?

Как да имате щастие сега, в този момент?

Веднага ви казваме – поискайте помощ! Поискайте помощ и направете поне едно от тези неща за себе си.


Да поискаш помощ не е проява на слабост или егоизъм, или недай си боже да си лош родител.

Не, категорично не! Само силните, отговорните, осъзнатите и истински любящите майки искат помощ. Те знаят, че за да са добри майки, трябва да са добри първо към себе си.

 

Поискайте помощ и си създайте сами щастие, даже да е само едно парченце, но направете първата крачка към любовта към себе си.

 

Много често се прави паралел с минали години – „Eее, ние как гледахме децата си, без автоматични перални, без памперси...“, „То баба ти само с консултанти по детски сън си е приспивала децата“...


Респект и поклон към нашите майки и баби, които са били истински героини на времето си и са отгледали прекрасни деца. Но, колкото и да е било трудно, те са живели задружно, винаги е можело да почукаш на съседската врата, да поискаш чаша захар, бисквити или да оставиш бебето и да изтичаш до магазина.

Мъдри хора казват, че е необходимо цяло село, за да отгледаш дете. Но днес нямаме село.

Днес, днес някак е друго. В свят на информационни технологии, приложения, които следят кога бебето спи и яде, на джаджи, които пеят вместо вас, на изобилие от материали, съвети, препоръки, се е загубило онова чистото, първичното, загуби се интуицията на майката.

Тя живее в свят, в който уж има много помощ, но се е загубила. Уж има знания, но ако не гледа в таблици или приложения, не може да се справи. Правилната и достоверна информация е важна, но също толкова важно е да наблюдавате себе си и детето.


Обърнете поглед навътре, погледнете в сърцето си, послушайте ритъма му, вгледайте се в очите на вашето дете и там ще видите отговорите.


И не забравяйте – любов към себе си е да поискаш помощ, любов към себе си е да изпитваш здравословен егоизъм, любов към себе си е да се довериш на партньора си, да му дадеш възможност да ти помогне, а ако не се сеща сам, да го помолите.


И понеже е едно светивалентинско днес, ви пожелаваме това да не е само в един ден, направете си седмицата, месеца, годината, светивалентинска.

Грижете се за себе си всеки ден, обичайте себе си всеки ден, така ще бъдете по-добри майки, по-добри съпруги, по-добри жени. Погрижете се да имате наистина вълшебно родителство.


Понякога интуицията не идва веднага или не ви говори достатъчно ясно, то тогава търсете достоверна информация.


Веси и Пепи, вашите консултанти по детски сън 💗

 

Ако усетите, че ви е трудно са се справите сами - ние сме насреща.

Именно защото и ние сме били недоспали и изтощени майки, ви разбираме до болка.

Създадохме за вас онлайн програми. Те са практични и удобни, ако не искате да се ангажирате с консултант по детски сън, да записвате час, да организирате кой да гледа детето…

А ако имате нужда някоя като вас майка да ви изслуша, подкрепи и помогне, не се колебайте и изберете консултациите ни.

Comments


bottom of page